Game Play! med Studiefrämjandet

Ett studieförbund för gamers!
Studiefrämjandet ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar. Varje år samlas över 200 000 deltagare i våra studiecirklar och kurser. Vårt stöd kommer från statens och kommunernas anslag till folkbildning. Vi är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd till tusentals studiecirklar och föreningar i hela Sverige. I all vår verksamhet ska vi främja mångfald och motarbeta främlingskap och rasism. Mest av allt finns vi till för att hjälpa människor att utvecklas tillsammans med andra, samtidigt som de har kul. Alla ska känna att de är välkomna till Studiefrämjandet!
LAN-debuten, 2017 Förra året hade vi vårt första LAN i Uppsala, i huvudkontoret på Portalgatan. Evenemanget samlade ett 20-tal barn och unga och varade i 3 dygn. Det var turneringar, tävligar och fina priser till vinnarna. Gaming-communityn är känd för sin goda stämning av kamratskap och trygghet, man tar hand om varandra och äldre hjälper yngre om det blir något strul med en inställning i datorn eller annat. Det var ett bra tillfälle att lära känna andra som är intresserade av samma sak och få nya kompisar. En riktigt lyckad LAN-helg!
Game Play! i Östhammar, 2018 Nu är det dags för nästa LAN, som äger rum i en annan del av Uppland, nämligen i Östhammar. Det nya kulturhuset Storbrunn öppnar sina portar för evenemanget under 3 dagar (2-4 nov) och förutom LAN:et kommer kulturhuset att sjuda av aktiviteter, som cosplay, brädspel, föredrag, filmvisningar och mycket annat. Evenemanget Game Play! är ett samarbete mellan Studiefrämjandet Uppsalaregionen och Östhammars kommun. Här kan du läsa mer om programmet–>>